Dechen-Lukla's tibetanske terrier


Foto Allan Wieck-Hansen

Vi er en lille familie fra Viborg - med to 2-benede og to 4-benede.  Ja, det er ingen hemmelighed, at hundene er en del af familien, og at vi sætter stor pris på dem. De er en vigtig del af vores liv, og vi nyder deres behagelige selskab.

Vi elsker at have hundene med os ud, og nyder blandt meget andet gode gå-ture i naturen. Vi nyder især samværet med andre hunde-mennesker, og deltager gerne i fælles ture og aktiviteter i Tibetanerklubben. 

Vi syntes, at hundene først og fremmest skal være godt selskab for deres familier og dem selv, og derefter skal de være udstillingshunde.

Vi sætter stor pris på at hundene skal være sunde og racetypiske, men også socialt velfungerende. En tibbe der hviler i sig selv, er i vores øjne noget af det smukkeste der findes.

Vi udstiller vores hunde, da det giver et godt billede af hundens eksteriør og temperament. Men ud over at få dem bedømt i forhold til racens standard, så vi sætter stort pris på det sociale samvær som vi har sammen med andre udstillere.

Da det dog kun er ganske få dage om året at en hund er udstillingshund, er det vigtigste for os, at hunden fungerer godt socialt og mentalt. Den skal være en god hund både hjemme, og ude blandt andre.


Foto Allan Wieck-Hansen

Vi vil gerne være med til at bevare vores dejlige og unikke race, og derfor fik Lukla sit første kuld hvalpe i foråret 2012. Det var en stor og dejlig oplevelse, og vi glæder os allerede til næste gang.

Vi forventer tidligst hvalpe igen i 2013, og du vil kunne følge med i planerne her på siden.

Vi sætter især sundhed og et perfekt temperament øverst på listen over ønsker til hanhunden. Også et racetypisk og smukt ydre er selvfølgelig vigtigt, og han skal være et godt supplement til Lukla. Han skal også have et glimt i øjet og en god udstråling.

Vi syntes også det er vigtigt, både af få noget fornyelse ind i vores avl, men samtidig også at bevare nogle af de gamle og unikke linjer. Kort fortalt - vi vil gerne bidrage med noget godt.

Når den lykkelige hvalpetid kommer, vil vi igen gøre os stor umage med at finde de rigtige familier til de rigtige hvalpe - og selvfølgelig altid være et sted hvor hvalpekøbere kan komme tilbage. Både for gode råd, eller en snak og en god kop kaffe :-)

Nyeste gallerier