Tibetansk terrier

En Tibetansk terrier, er en lille kæk hyrdehund, med sin oprindelse i det sagnomspundne land Tibet. Den baggrund har givet hundene stærke gener, og en fascinerende og spændende historie.

Den Tibetanske terrier er en middelstor og robust bygget hund. Den er stærk og smidig, da den er bygget til at kunne leve i den barske natur i Tibet. Racen er generelt sund, og hundene bliver sjældent syge. Det er ikke usædvanligt, at de kan blive op til 15-16 år gamle.

En Tibetansk terrier er et skægt bekendtskab. Den er glad, egenrådig og meget intelligent.


Lukla fandt her stuens bedste solstråle
- og det kan jo være svært at argumenterer imod

Fra naturens side, er den en meget venlig og livlig hund. Den besidder et muntert og opfindsomt sind, og den forstår at bringe humor og glæde ind i sin egen og familiens hverdag. Sjove indfald og situationer hvor man har opfattelsen af, at den ”prøver at regne den ud” er slet ikke ualmindelige. Den vil derfor sætte stor pris på en familie med humoristisk sans, og som ikke tager livet alt for alvorligt.

Den er en rigtig god familiehund. Den er så stor at den ikke vælter når man klapper den, men samtidig er den ikke større, end at den let kan være i fodenden af sengen, eller at man godt kan tage den med på udflugt eller måske arbejde. Altså ideel familie størrelse.

Den vil være sin familien en trofast ledsager, og den elsker at være en del af flokken. Og det skal den også være. Det er ikke en hund der egner sig til at være henvist til sig selv, da den er selvbevist og meget glad for menneskelig kontakt. Hyrdehunde-genet viser sig ofte ved, at den bliver urolig når familien deler sig, og den forsøger ofte ihærdigt at få samlet alle igen.

Den er tilbageholdende overfor fremmede den møder, og fortæller gerne hvis der er kommer nogen ved døren. Men når den forstår på familien, at alt er ok, så tør den hurtigt op, og dens gøen stopper igen.

En Tibetansk terrier vil stjæle dit hjerte, og hurtigt blive noget af det mest dyrebare du har. Sådan er de bare - uimodståelige. 

Du kan læse mere om Tibet og hvordan landet har påvirket udviklingen af hundene, på vores anden hjemmeside
”Verden ifølge Sherpa & Lukla”.